Met ingang van seizoen 2018-2019 hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd in de Amsterdamse Cross Competitie. Hieronder leggen we uit welke dat zijn.

Voor de duidelijkheid: de reglementen zijn altijd leidend. Als je de reglementen niet kent, betekent dat niet dat ze niet worden toegepast.

CLUBLID

Deze verandering geldt niet voor de jeugd.

Het werd de laatste jaren steeds drukker bij de Amsterdamse Cross Competitie. Volgens velen té druk. Om weer ruimte te creëren, is besloten dat we ons met ingang van dit seizoen weer gaan richten op (eigen) clubleden. Dat betekent het volgende:

Je mag alleen deelnemen als je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging óf van een vereniging die een ACC wedstrijd organiseert.

De organisatie van de Amsterdamse Cross Competitie heeft geen tijd en mogelijkheden om uitgebreid te onderzoeken of jij lid bent. Daarom geldt het volgende:

  • Als je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging, dan staat dit op je licentie en/of basislidmaatschap. Je kunt dan gewoon inschrijven en deelnemen.
  • Ben je lid van een vereniging die een ACC wedstrijd organiseert, dan checkt de organisatie van de ACC dit met jouw vereniging. Neem voor de zekerheid een bewijs van lidmaatschap van jouw vereniging mee.
  • Ben je lid van een bij de KNWU aangesloten vereniging en er staat de naam van jouw vereniging toch niet op jouw basislidmaatschap of licentie, dan is het jouw eigen verantwoordelijkheid om aan te tonen dat je wel lid bent van een wielervereniging. Zorg dan voor bewijsstukken dat je lid bent. Bij twijfel kan je niet deelnemen.
  • Ben je geen lid, dan kun je niet meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie.

AANMELDEN

Deze verandering geldt niet voor de jeugd.

Met ingang van dit seizoen vragen we je om je van tevoren aan te melden voor de competitie. We vragen dus niet om je per wedstrijd in te schrijven, maar om je slechts éénmaal aan te melden met de gevraagde gegevens (naam, vereniging, rugnummer en chipnummer). Aanmelden kan alleen het online formulier. Op email wordt niet gereageerd.
Je hoeft je slechts één keer aan te melden! Zodra je in onze database staat, ben je geregistreerd als deelnemer en kun je meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie.

Wel wordt bij je eerste deelname jouw basislidmaatschap of licentie gecontroleerd. Mocht er in de loop van het seizoen nog iets wijzigen in je gegevens, dan kun je dit ook met dit formulier doorgegeven.

Als je je niet van tevoren online aanmeldt en dit ter plekke wilt regelen, met pen en papier kost je dit €5,00 administratiekosten. Dit geldt ook voor het wijzigen van jouw gegevens.

Dus: doe jezelf en ons een plezier en meldt je van tevoren aan. Meld je ook nu alvast aan, wanneer je pas in december wil meedoen. Dan hebben we dat alvast geregeld.

Aanmelden voor de Amsterdamse Cross Competitie

JEUGD

Zoals hierboven beschreven, gelden bovenstaande nieuwe regels niet voor de jeugd categorieën. Toch zijn er voor de jeugd twee kleine wijzigingen:

  • Bij de oudste jeugd (Jeugd B) wordt dit jaar de uitslag opgemaakt aan de hand van de bekende MyLaps Chip.
    Monteer deze chip dus op je fiets of enkel. Heb je geen chip, dan zullen we proberen om jou op de juiste plaats in de uitslag te zetten. Wees clement, mocht dat een keer mis gaan.
  • Om de herkenbaarheid van de beide categorieën te bevorderen gaat de jongste jeugd (A) dit jaar met stuurbordjes rijden (i.p.v. een rugnummer). Op deze manier hopen we dat het afbellen beter gaat, omdat de jury kan zien welke categorie eraan komt.

PARCOURS

Renners dienen het beoogde parcours te volgen, ook al zijn de linten toevallig kapot gereden of ‘anderen doen het ook’. Er wordt niet gewaarschuwd, bij constatering volgt meteen diskwalificatie.

RUGNUMMER

Renners die hun rugnummer niet duidelijk zichtbaar dragen, worden uit de uitslag gehaald.

BETALEN

Renners die niet hebben betaald voordat ze van start gaan, dienen een boete van €20,00 plus het niet betaalde inschrijfgeld te voldoen voordat ze weer mogen deelnemen. Dit geldt bij eerste overtreding. Bij tweede overtreding volgt een boete en uitsluiting voor een jaar.

NAMING & SHAMING

In het verleden waren we coulant met het publiekelijk maken van wat er tijdens de Amsterdamse Cross Competitie zoal gebeurde. Er werd dan ook regelmatig geopperd dat we ‘niet zouden optreden’. Om duidelijk te maken dat er wel degelijk op de regels wordt gelet, zullen deelnemers – en toeschouwers – de de regels overtreden met naam en toenaam op de site worden genoemd.

INSCHRIJVEN

Als je wil meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie kun je je tot de donderdag voor een wedstrijd, online aanmelden. Aanmelden is geheel gratis en hoef je slechts eenmaal per seizoen te doen. Deelnemen aan een wedstrijd zonder aanmelding vooraf, kun je doen via het standaard inschrijfformulier en kost €5,00 (plus de kosten voor deelname en en rugnummer). Bij de eerste deelname wordt nog wel jouw licentie gecontroleerd; zorg er dus voor dat je de eerste keer op tijd komt!

Als je wijzigingen wil doorgeven (rugnummer, chipnummer, e.d.) dan kan dit ook tot donderdag voor een wedstrijd via het online formulier. Stuur geen e-mail; want wij reageren niet op e-mail. Wanneer je wijzigingen wil doorgeven bij een wedstrijd, kost dat €5,00.

Aanmelden voor de Amsterdamse Cross Competitie

Categorieën: Uncategorized