We vroegen Rosan Koper – winnaar bij de Vrouwen bij HRC Excelsior – na afloop van de wedstrijd (zoals we dat aan veel winnaars vragen), wat zij nu zo leuk vindt aan de Amsterdamse Cross Competitie.

Lees hieronder Rosan’s reactie …

 

DAT VIEL WEL WAT TEGEN 

Ik vind de Amsterdamse Cross Competitie leuk, omdat de parcoursen allemaal anders zijn. De een is erg technisch, terwijl het andere parcours weer snel is. Iedereen kan aan de ACC meedoen.

De Amsterdamse Cross Competitie is een goede manier om leuk en vooral gezellig de winter door te komen!

De race bij HRC Excelsior stond bij mij altijd bekend als een van dé moddercrossen van de Amsterdamse Cross Competitie. Dat viel zondag wel wat tegen met het droge parcours …

Ik startte zondag op de tweede rij. Gelukkig vrij vooraan, wat wel van belang is op dit parcours. Maar mijn start was rampzalig; het koste aardig wat kracht om bij de eerste dame te komen. Na een ronde was dat gelukt en was het eigenlijk een kwestie van uitfietsen.

Het parcours was zwaar door de lange snelle stukken. Ik heb een paar keer geprobeerd om de 40- mannen bij te houden, maar dat was wel erg zwaar met hun snelheid. Ik heb zelf liever een wat meer technisch parcours. Daarom kijk ik nu al uit naar de wedstrijden bij UWTC en Ouderkerk.

Categorieën: Uncategorized