Ben je niet juist geklasseerd in de uitslag? Of nog erger: ben je helemaal niet geklasseerd?

We krijgen soms vragen of opmerkingen via ons contactformulier over een wedstrijduitslag (reclameren), waarbij iemand niet of niet op de juiste plaats is geklasseerd. Want bij het opmaken van een wedstrijduitslag – en ook bij het samenstellen van de competitiestand – kan er natuurlijk iets niet helemaal lekker gaan.

De organisatie van de Amsterdamse Cross Competitie is en blijft mensenwerk en veel is (nog) niet geautomatiseerd. Bovendien wordt het gedaan door vrijwilligers, in hun vrije tijd. Houd daar ook eens rekening mee als je een vraag of opmerking hebt 😉

Je kunt er heel eenvoudig zelf voor zorgen dat je een correcte aanpassing in de uitslag krijgt. Hieronder leggen we je kort uit hoe je dat het beste kunt doen.

Jeugd

Voor de jeugdcategorieën wordt er nog handmatig ‘geturfd’ door de jury. Het kán dus voorkomen dat een renner die minder ronden heeft gereden, in de uitslag wordt geplaatst vóór een renner die méér ronden heeft gereden. Wanneer dat het geval is, geef je dat door aan de jury van de vereniging die de wedstrijd heeft georganiseerd. Het e-mailadres waarnaar je jouw bezwaar kunt sturen staat bovenaan het spreadsheet met de uitslagen. Het helpt als je meteen kunt aangeven wie er voor je of achter je – in die ronde – is gefinisht.

Vragen om aanpassing van de wedstrijduitslag kan tot dinsdagavond na de wedstrijd, via het e-mailadres dat steeds bovenaan het spreadsheet met de uitslagen is vermeld. Na dinsdag worden er geen aanpassingen meer gedaan en is de uitslag definitief.

In de wedstrijduitslag kán het voorkomen dat een naam niet goed is gespeld. Daardoor kan in de competitiestand een foute optelling van punten plaatsvinden. Vragen en/of aanpassingen kun je vanaf woensdag – wanneer de wedstrijduitslag definitief is – aan de organisatie van de Amsterdamse Cross Competitie doorgeven via het contactformulier.

Overige categorieën

Alle andere categorieën rijden met een MyLaps chips en vast, vooraf geregistreerd rugnummer. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je in de uitslag wordt opgenomen.

Toch kan het voorkomen dat ook daarbij iets niet helemaal lekker gaat …

  • Wanneer je jouw MyLaps chip deelt met iemand anders (in andere klasse). Dit geeft onnodige (!) verwarring in de uitslag. Je wordt dan niet in de MyLaps database opgenomen. Daarom is het ook niet toegestaan om jouw MyLaps chip te delen met een andere deelnemer.
  • Als jouw MyLaps chip niet meer goed werkt, kan het voorkomen dat jij niet (elke ronde) wordt geregistreerd. Bij de Amsterdamse Cross Competitie geldt hetzelfde als bij KNWU wedstrijden: je bent zelf verantwoordelijk voor een goed werkende MyLaps chip om op een goede manier in de uitslag te komen.

Wanneer je vragen om aanpassingen hebt, geldt ook hier:

  • Geef aan achter wie en voor wie je bent geëindigd (bij voorkeur naam en/of rugnummer).
  • Verzoeken tot aanpassing van de wedstrijduitslag kan tot dinsdagavond 20:00 uur na de wedstrijd van de zondag ervoor. Dit moet je via het e-mailadres dat steeds bovenaan het spreadsheet met de uitslagen is vermeld. Na dinsdag worden er geen aanpassingen meer gedaan en is de uitslag definitief.

 

Categories: Uncategorized