Ben je niet juist geklasseerd in de uitslag? Of nog erger: ben je helemaal niet geklasseerd?

We krijgen soms vragen of opmerkingen via ons contactformulier over een wedstrijduitslag (reclameren), waarbij iemand niet of niet op de juiste plaats is geklasseerd. Want bij het opmaken van een wedstrijduitslag – en ook bij het samenstellen van de competitiestand – kan er natuurlijk wel eens iets niet helemaal lekker gaan …

De organisatie van de Amsterdamse Cross Competitie is en blijft mensenwerk en veel is (nog) niet geautomatiseerd. Bovendien wordt het gedaan door vrijwilligers, in hun vrije tijd. Houd daar ook eens rekening mee als je een vraag of opmerking hebt 😉

Je kunt er heel eenvoudig zelf voor zorgen dat je een correcte aanpassing in de uitslag krijgt. Hieronder leggen we je kort uit hoe je dat het beste kunt doen.

TRANSPONDERS, REGISTRATIE EN UITSLAGEN

Alle categorieën – behalve Jeugd A – maken gebruik van MyLaps transponders. Met ingang van seizoen 2019 is een MyLaps transponder ook verplicht gesteld in de Jeugd B en Jeugd C categorieën. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je in de uitslag wordt opgenomen.

Rijd je zonder (werkende) chip? Dan hangt jouw klassering af van de coulance en opmerkzaamheid van de jury. Ben je een wedstrijd eerder zonder (werkende) chip geklasseerd, geeft dat geen recht op klassering bij de volgende wedstrijden. Dus … maak het jezelf en de jury gemakkelijk en rijd mét een MyLaps transponder! Alleen renners in de Jeugd A categorie worden nog handmatig ‘geturfd’ door de jury.

Klopt er toch echt iets niet? Het e-mailadres waarnaar je jouw bezwaar kunt sturen, staat bovenaan elke uitslag van de verreden wedstrijd. Het helpt als je meteen kunt aangeven wie er voor of achter je is gefinisht of wat jouw omstandigheid was.

MOGELIJKE PROBLEMEN

  • Wanneer je jouw MyLaps chip deelt met iemand anders (in andere klasse). Dit geeft onnodige (!) verwarring in de uitslag. Je wordt dan niet in de MyLaps database opgenomen. Daarom is het ook niet toegestaan om jouw MyLaps chip te delen met een andere deelnemer.
  • Als jouw MyLaps chip niet meer goed werkt, kan het voorkomen dat jij niet (elke ronde) wordt geregistreerd. Bij de Amsterdamse Cross Competitie geldt hetzelfde als bij KNWU wedstrijden: je bent zelf verantwoordelijk voor een goed werkende MyLaps chip om op een goede manier in de uitslag te komen.
Categorieën: Uncategorized