Elke week vragen we een (of twee) winnaar(s) wat zij van de Amsterdamse Cross Competitie vinden. En hoe zij hun race hebben beleefd.

Dit seizoen wist Sander Boerkamp de Nesser Cross te winnen in de categorie 40+, nadat hij twee jaar achter elkaar de finish niet wist te halen. Sander wilde graag een paar zinnen dichten voor onze website, die je hieronder kunt lezen.

 

SPECIAAL VOOR MIJ

De Amsterdamse Cross Competitie is een laagdrempelige manier om met crossen in aanraking te komen. Maar als je écht serieus wil crossen, zul je het op nationaal niveau moeten zoeken. Toch wil iedereen de ACC – of in ieder geval een race – winnen en dat maakt het wel weer competitief. Ik zie ook ieder jaar weer mooier materiaal rondrijden.

“De ACC is een mooie manier om mijn conditie en skills op pijl te houden, voor wanneer Tony Stoffels terugkomt in mijn leeftijdscategorie.”

De Nesser Cross was speciaal voor mij, omdat ik hier drie jaar geleden mijn eerste cross heb gereden. De laatste twee jaren heeft mijn fiets de eindstreep helaas niet gehaald; daarom is deze overwinning extra mooi 🙂

 

Categorieën: Uncategorized