De vijfde race van de Amsterdamse Cross Competitie. We zijn alweer bijna op de helft van het seizoen (als je de races op 23 en 30 december niet meetelt). Gisteren reden we de ‘klassieker’ op Het Twiske die traditiegetrouw werd georganiseerd door FC Trappist.

Het parcours dat was natuurlijk weer voorzien van prachtige technische passages, lekker hoogteverschil en weer een paar mooie, lange grasstroken. Eindeloos draaien, keren, op en af. De Twiske cross is voor liefhebbers een waar paradijs. Veel leuker kunnen ze het in Amsterdam-Noord niet maken.

En – alsof dat nog niet genoeg uitdaging was – begon het aan het einde van de ochtend ook weer lekker te waaien. Het was weer een échte Twisker Cross 🙂

Daarom weten elk jaar weer, veel cross fans de weg naar de wedstrijd van FC Trappist te vinden; niet alleen deelnemers maar ook veel supporters, familie, vrienden en andere enthousiaste toeschouwers om alle renners aan te moedigen.

Ook dit jaar weer. We hadden indrukwekkende cijfers (volgens ons zelfs een record): 26 Jeugd A, 46 Jeugd B, 116 40+ en 59 40- renners. Daarnaast stonden er 26 Nieuwelingen en 9 Vrouwen. Er stonden dus 284 renners aan de start.

Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en grote opkomst 🙂

UITSLAG

FOTO’S

Dit keer hebben we een extra serie foto’s. Alette Westening-van Rooijen (parkoerswacht bij de cross op Het Twiske) wist ook een flink aantal fraaie fietsfoto’s te maken. Alette’s foto’s kun je vinden op myalbum.com/album/D1Nu4lrAr6nQ.

Uiteraard waren ook Kristel Nijssen, Klaas Groot en Dick Visser weer van de partij en zijn hebben ook weer een prachtige serie foto’s gemaakt.

De foto’s van Kristel vind je op https://myalbum.com/album/9DcXupYe4j4e.

Klaas maakte verschillende series. Zijn foto’s van de jeugd vind je op photos.app.goo.gl/jMeNQKZxDRk9wSVm6. Die van de 40- en Vrouwen categorie staan op photos.app.goo.gl/LZ6P8H4skjkuey7d7 en die van de 40+ kun je vinden op photos.app.goo.gl/FTgX5QPi8cEotvJb6.

Dick maakte natuurlijk ook weer foto’s. Zijn serie van de e jeugdcategorieen kun je vinden op photos.app.goo.gl/2zwQtng3ewD7CPPc8 en van de 40-, Nieuwelingen en Vrouwen op photos.app.goo.gl/k7zN1fH3MtV1xeWC8.

Op de Facebook van Hans Steekers vonden we ook nog een heel fraaie collectie 🙂

VIDEO

Zoals we inmiddels zijn gewend, maakte Danny Zuiderduin natuurlijk weer een video van de race van de 40+ categorie.

Ook Felix maakte weer een bijzonder fraaie video ??? Goed gedaan, Felix! Meer van dit! ??

https://www.youtube.com/watch?v=jucB8g9Tlx4

Categorieën: Uncategorized