De zesde race van de Amsterdamse Cross Competitie. We zijn nu echt op de helft van het seizoen. Gisteren reden we op het parcours van WV Amsterdam.

Parcoursbouwer Ed Bosse en zijn team hadden zich weer flink uitgeleefd; we konden op een prachtig parcours rijden. Dikke kudos voor Ed en zijn team! ??

Achter het clubhuis waren een paar lastige technische passages en enkele lastige doorgangen tussen de bomen richting de ringvaart, om de snelheid er uit te halen. Anders zou het helemaal een racebaan worden met dit droge weer. Ook het talud bij het viaduct was lastig; daar moesten kracht en techniek moet worden gecombineerd om zonder afstappen te kunnen rijden.

Voor de jeugdcategorieën was er een kleiner rondje uitgezet zonder noemenswaardige technische stukken, maar daar waren onze jongste deelnemers niet van onder de indruk! Zij wilden ook die lastige opgang van de heuvel bij het clubhuis nemen. En zij kregen hun zin. Voor de start konden zij uitgebreid geoefend om fietsend boven te komen. 

Ook dit jaar weer. We hadden wederom een indrukwekkende opkomst: 21 Jeugd A, 41 Jeugd B, 98 40+ en 45 40- renners. Daarnaast stonden er 36 Nieuwelingen en Vrouwen aan de start. Er stonden 241 renners aan de start.

Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en komst. Tot volgende week in Ouderkerk 🙂

UITSLAG

FOTO’S

Ook dit keer waren onze ‘Fantastische Fotografen’ aanwezig om alle deelnemers vast te leggen op de gevoelige plaat. Kristel Nijssen en Klaas Groot maakten weer een bijzonder fraaie serie foto’s.

De foto’s van Kristel vind je op myalbum.com/album/JEkcs9iEH1fo.

Klaas maakte drie series foto’s: de jeugdcategorieën vind je op photos.app.goo.gl/MUBrKHSda489eRXz9. Klaas’ serie van de 40+ categorie staan op photos.app.goo.gl/uducKf6eVJvCP7rB7 en die van de Nieuwelingen, Vrouwen en 40- kun je zien op photos.app.goo.gl/kNvjrioMwjM1yVc98

Gelukkig zijn dat niet alle foto’s! Ook Rinus Cerfontain maakte een prachtige serie foto’s. Check ze op ?? photos.app.goo.gl/Kh6HFWhFMZmkjYH79.

Hans Steekers deelde weer een twee bijzonder fraaie series foto’s op zijn Facebook. Sta jij er ook tussen?

VIDEO

Natuurlijk maakte Danny Zuiderduin weer een video van de race van de 40+ categorie.

Bekijk hier ook de video die Felix van Hemert maakte ??

https://www.youtube.com/watch?v=cSH0-_JZ4Xc

Categorieën: Uncategorized