Elke week vragen we een (of twee) winnaar(s) wat zij van de Amsterdamse Cross Competitie vinden. En hoe zij hun race hebben beleefd.

Marianne van Leeuwen won de race bij ARC Ulysses bij de vrouwen. Marianne schreef een fraai betoog voor onze website ?

DEZE KEER REED IK MIN OF MEER FOUTLOOS

Ik ben echt fan van de Amsterdamse Cross Competitie. Welk niveau je ook hebt, het is voor iedereen leuk. Voor mij is het extra leuk omdat mijn zoon Teun en mijn man Han ook rijden. Onze races zijn achter elkaar, dus het is heel gezellig dat we elkaar kunnen aanmoedigen. Mijn zoon geeft altijd door hoeveelste in koers ik ben en schreeuwt me naar de finish.

Een overwinning is altijd leuk, zeker als je alleen over de streep komt. Mijn overwinning van afgelopen zondag, was extra leuk omdat deze op mijn eigen club was én de eerste echte cross van dit jaar; met modder en een gladde bochten.

“Ik vind het echt bijdragen aan de sfeer als iedereen na de race helemaal onder de modder zit.”

Ik ben pas vorig jaar begonnen met crossen. Daarvoor schaatste ik vooral, maar ik vond het tijd voor wat nieuws. Crossen is net zo technisch als schaatsen. Er is zo veel te leren, superleuk! Omdat ik zo veel met de techniek bezig ben, vergeet ik dat het eigenlijk best zwaar is 🙂

Bij elk parcours vergelijk ik mijn race met die van vorig jaar. Toen maakte ik nog heel veel fouten. Deze keer reed ik het Ulysses rondje min of meer foutloos, dus fijn om te merken er progressie in zit!

Categorieën: Uncategorized