Hadden we vorige week nog veel modder – waarop we al zo lang hadden gewacht – deze week deden de weergoden er nog een schepje bovenop: Sneeuw! Jeu!

Dit keer was het de beurt aan ZWC DTS om te laten zien dat ze in Zaandam ook een bijzonder uitdagende cross kunnen organiseren. En dat is ze goed gelukt! Weer hadden de parcoursbouwers van ZWC DTS zich flink uitgeleefd. Weer was het parcours anders. Dit keer met meer obstakels, meer heuvels, een heus ‘wasbordje’ en meer krappe bochten. Het was een waar walhalla voor cyclocrossers.

Niet alleen het parcours bij ZWC DTS was mooier dan vorig jaar; het lijkt een onderlinge competitie te worden om elk jaar een mooier, beter en uitdagender ACC parcours te bouwen. Voor alle parcoursen. Voor alle deelnemende verenigingen.

Bovendien leverde het met sneeuw bedekte parcours fantastische foto’s op. En niet in de laatste plaats een prachtige cross!

Hoewel het door de kou en sneeuw minder druk leek dan voorgaande races, waren er toch weer een flink aantal crossfans naar Zaandam gekomen; bijna 200 deelnemers met in hun kielzog weer veel supporters, familie, vrienden en andere enthousiaste toeschouwers om alle renners aan te moedigen.

Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en komst. Volgende week zijn de Clubkampioenschappen en 30 december is de Oliebollencross. Beiden worden verreden bij WVA. Zie we je daar? Anders zien we je graag bij de laatste officiële ACC race bij UWTC!

UITSLAG

FOTO’S

Ook dit keer waren onze ‘Fantastische Fotografen’ van de partij om alle deelnemers vast te leggen op de gevoelige plaat. Kristel Nijssen, Dick Visser, Rinus Cerfontain en Hans Steekers maakten weer een serie bijzonder fraaie foto’s.

De foto’s die Kristel maakte, vind je op myalbum.com/album/F2qhcqvZnboo en myalbum.com/album/ToMaehlvsbLr.

Dick Visser maakte een serie van de 40- categorie. Zijn foto’s vind je op photos.app.goo.gl/vABLFrGSKVkZPHfq8.

De foto’s van Rinus Cerfontain staan op photos.app.goo.gl/v4yr3n1qm9i7aioi9.

Hans Steekers deelde ook weer een twee bijzonder fraaie series foto’s op zijn Facebook. Sta jij er ook tussen? Tag jezelf of iemand anders dan gerust in zijn foto’s!

VIDEO

Felix was deze keer erg snel met het bewerken van zijn video. Zou dat iets te maken hebben met het feit dat hij zelf bij ZWC DTS rijdt? Anyhow … bekijk hier zijn versie van de cross ??

https://youtu.be/qi70cv3BjI0

Ook Danny Zuiderduin was in Zaandam van de partij. Check ook Danny’s video ??

 

 

Categorieën: Uncategorized