Vanaf vandaag – 13 september 2019 – kun je inschrijven voor seizoen 2019 van de Amsterdamse Cross Competitie. Om goed voorbereid – en vooral geïnformeerd! – aan de start te verschijnen, vragen we je om onderstaande samenvatting goed te lezen. In deze samenvatting staan alle belangrijke updates voor het komende seizoen.

⇒ INSCHRIJVEN ACC 2019 ⇐

KALENDER 2019

De kalender voor seizoen 2019 (onder voorbehoud van eventuele toe te kennen vergunningen) kun je vinden op amscrosscomp.nl/kalender.

Ook dit seizoen starten we weer in Nieuwveen. Gelukkig heeft de organisator een nieuwe sponsor gevonden en de traditionele eerste ronde van de Amsterdamse Cross Competitie gaat door!

Helaas is de Nesser Cross geen onderdeel meer van de ACC kalender omdat de organisatie ter plekke te problematisch geworden is. Wij betreuren dit ten zeerste en gaan onderzoeken of we daar in de toekomst nog wat aan kunnen doen.

Gelukkig heeft HSC De Bataaf aangegeven, dat zij weer een ronde van de Amsterdamse Cross Competitie kunnen en willen organiseren. De race bij HSC De Bataaf vult de opengevallen plek in de agenda op zodat er toch weer elf wedstrijden verreden kunnen gaan worden.

KLASSE-INDELING EN REGISTRATIE

Met ingang van seizoen 2019 is Jeugd C een nieuwe groep, die samen met Nieuwelingen en Dames, in hetzelfde tijdblok hun wedstrijden rijden (3 aparte wedstrijden).

 • Jeugd A: Categorie 1 / 2 / 3
 • Jeugd B: Categorie 4 / 5 (nieuwe zwarte ACC rugnummers)
 • Jeugd C: Categorie 6 / 7 (nieuwe grijze ACC rugnummers)
 • Nieuwelingen jongens (nieuwe groene ACC rugnummers)
 • Dames 19+ NWL-JUN (bestaande gele ACC rugnummers)
 • Heren 45+ (bestaande oranje ACC rugnummers)
 • Heren 45- (bestaande blauwe ACC rugnummers)

STARTTIJDEN & WEDSTRIJDDUUR

 • Jeugd B:          10:00 uur – 20-25 min wedstrijd
 • Jeugd A:          10:02 uur – 15-20 min wedstrijd
 • NWL:              10:45 uur – 30-35 min wedstrijd
 • Jeugd C:         10:47 uur – 30-35 min wedstrijd    (1-2 minuten tijdsinterval)
 • Dames:           10:49 uur – 30-35 min wedstrijd
 • 45+:                11:30 uur – 40-45 min wedstrijd
 • 45-:                 12:30 uur – 50-55 min wedstrijd

AANMELDEN

Voor Jeugd A blijft het zoals het vorig jaar ook was: met stuurbordjes rijden en de uitslag wordt opgemaakt door de jury van de organiserende vereniging d.m.v. meeschrijven door 1 of 2 personen. Starttijd 10:00 uur – 15-20 minuten wedstrijd. Inschrijven kan ‘aan de tafel’ voorafgaand aan elke wedstrijd.

Voor alle andere klassen gaan we de wedstrijdregistratie met MYLAPS transponders doen.
Om te worden opgenomen in de ACC-wedstrijduitslag én competitiestand, moet de renner zich VOOR HET BEGIN van de competitie aanmelden via amscrosscomp.nl/registratie.

Aanmelden voor de Amsterdamse Cross Competitie kan vanaf vandaag – vrijdag 13 september. De aanmeldingstermijn sluit 10 oktober.

Als je al een ACC nummer hebt voor de klasse waar je dit jaar in mag starten, is het aanmelden gratis. Meld je dus vooraf aan als je denkt dat je wel een keer wil meedoen.

Alle nieuwelingen zullen dit jaar een nieuw, groen rugnummer moeten aanschaffen. De dames blijven met gele rugnummers rijden.

Als je dit jaar een nieuw nummer nodig hebt omdat je in een andere klasse start, vragen we je €5,00 te betalen voor je rugnummer op NL09BUNQ2036603173 t.n.v. Amsterdamse Cross Competitie.

Betalen voor deelname aan een wedstrijd gaat zoals vanouds ‘aan de tafel’ op de wedstrijddag. (Jeugd €2,00 Euro, overige klassen €4,00. Een daginschrijving is €5,00)
Daginschrijving zónder aanmelding voor de competitie blijft mogelijk. De renner wordt dan niet opgenomen in de competitiestand.

OFFICIËLE ACC ORGANISATIE

Met ingang van seizoen 2019 zijn we een officiële, bij Kamer van Koophandel ingeschreven stichting (KvK 75369702). We hebben dit gedaan, om de continuïteit van de coördinatie van de ACC te waarborgen. Hartelijk dank aan notariskantoor Schölvinck en Jager in Haarlem die in de vorm ‘van sponsoring in natura’ de ACC organisatie belangeloos heeft geholpen bij de oprichting van de nieuwe stichting.

De nieuwe stichting heeft een dagelijks bestuur, dat bestaat uit Rinus Cerfontain (voorzitter), Pierre Deen (secretaris) en Tom Roozenburg (penningmeester). De beslissingen over reglementen, koersopzet en dergelijke blijft in handen van de algemene jaarlijkse vergadering, waarin alle deelnemende clubs vertegenwoordigd zijn.

 

Categorieën: Uncategorized