Vandaag (st)reden we in alweer de achtste race van de Amsterdamse Cross Competitie.

Deze ronde waren we te gast bij ARC Ulysses op Sportpark De Weeren. Het begin was wel wat ’tricky’ … door een bevroren brugoppervlak en – gelukkig! – wat onschuldige ‘uitglijders’ bij het inrijden, moesten we de start een half uur uitstellen.

Gelukkig brak later in de ochtend een waterig zonnetje door en werd het weer een prachtige wedstrijddag. Lange stukken gras om flink te kunnen aanzetten, technische 180 graden bochten en een paar lastige glibber passages, maakten er weer een mooie en inspannende cross van.

WERELDKAMPIOEN

We hadden deze race de eer om een heuse wereldkampioen te verwelkomen. Marianne van Leeuwen werd afgelopen vrijdag Wereldkampioen Veldrijden bij de Masters.

Marianne wist dit seizoen al vier races van de Amsterdamse Cross Competitie te winnen en ook in voorgaande jaren stond ze vaker op het podium. Dat ze kon crossen wisten we wel, maar dat ze vanmorgen aan de start stond in een regenboogtrui was wel een heel mooie verrassing.

Hartelijk gefeliciteerd met je prachtige nieuwe trui, Marianne! Dikke kudos voor jou ??

Zo zie je maar .. de ACC is ook een goede voorbereiding voor een wereldtitel ?

De weergoden waren ons wederom mild gestemd en daardoor waren er weer veel crossfans naar de wedstrijd bij ARC Ulysses gekomen; niet alleen deelnemers maar ook veel supporters, familie, vrienden en andere enthousiaste toeschouwers om alle renners aan te moedigen.

Net als de vorige race bij WTC De Amstel, was Dylan Groenewegen weer van de partij. Gaaf om je ook hier weer te mogen begroeten, Dylan ??

Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en komst. Tot volgende week bij ASC Olympia!

LOST & FOUND

Na de wedstrijd zijn onderstaande schoenen gevonden op de parkeerplaats van ARC Ulysses. Deze schoenen zijn nu bij Auke Broex. Zijn deze schoenen van jou? Stuur dan even een bericht naar amsterdamsecc@gmail.com en wij brengen je in contact met Auke.

Daarnaast is Job Janssen zijn Wahoo Bolt Element kwijt geraakt bij de inschrijftafel. Wie heeft deze gevonden? Stuur dan ook even een bericht naar amsterdamsecc@gmail.com en wij brengen je in contact met Job.

UITSLAG

FOTO’S

Kristel Nijssen, Dick Visser, Mara Cerfontain en Hans Steekers maakten weer een serie bijzonder fraaie foto’s.

De foto’s die Kristel maakte van de Mannen 45- vind je op myalbum.com/album/2L8o2yovF5YU. Haar foto’s van de Mannen 45+ vind je op myalbum.com/album/UWeYxXTt4Fig.

De van Dick, staan op photos.app.goo.gl/ktHhQvFKyFpSsQgm8.

Hans Steekers maakte ook weer een flink aantal fraaie foto’s. Je vind de foto’s van Hans op zijn Facebook.

De foto’s van Mara Cerfontain staan op photos.app.goo.gl/K5Di1RtC94iMJSUs5.

Als we meer foto’s krijgen, voegen we die natuurlijk toe aan dit bericht.

Categorieën: Uncategorized