Het zat er natuurlijk dik in. Toch hadden het allemaal gehoopt dat het anders zou zijn. Maar eigenlijk hadden we het ook wel verwacht. En als we dan toch dat nare nieuws van onze Minister-President horen, is het wel moeilijk. Begrijpelijk. Natuurlijk. Maar moeilijk …

ALLE WEDSTRIJDEN AFGELAST

Want alle wedstrijden in de Amsterdamse Cross Competitie zijn afgelast – sterker nog: ze zijn verboden! – tot en met de wedstrijd op zondag 29 november bij WV De Amstel aan de Recreatieplas Ouderkerk.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober werd duidelijk dat amateursport – en dus ook het wielrennen bij verenigingen en daarmee de Amsterdamse Cross Competitie – wordt stilgelegd.

Wedstrijden zijn simpelweg verboden

De wedstrijden van de Amsterdamse Cross Competitie worden georganiseerd door de verschillende wielerverenigingen in de regio Groot-Amsterdam. Allemaal verenigingen die zijn aangesloten bij de KNWU en dus ook de richtlijnen van de KNWU volgen.

EN NU?

Natuurlijk zijn we in gesprek met de verschillende wielerverenigingen voor de wedstrijden die we mogelijke wel kunnen rijden in december. Maar alles is nu nog onzeker. Dat zul je begrijpen. En dat is niet alleen het geval bij de Amsterdamse Cross Competitie.

Het kan zijn dat we wedstrijden gaan verschuiven naar januari en/of februari. Als de regels het toelaten. We weten het op dit moment gewoon nog niet. Maar we houden natuurlijk alle opties open.

En natuurlijk houden we jullie op de hoogte van wijzigingen.

 

Categorieën: Uncategorized