Dinsdagavond bracht onze Minister-President wederom geen goed nieuws: er mogen tot in januari geen amateursportwedstrijden worden georganiseerd. We wisten eigenlijk allemaal al wel dat dit er dik in zat. En we hadden het natuurlijk ook wel weer verwacht.  Maar leuk is anders.

Voor de Amsterdamse Cross Competitie betekent dit, dat álle geplande wedstrijden van seizoen 2020-2021 zijn geannuleerd. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar het blijft moeilijk te verteren dat we dit seizoen niet kunnen (st)rijden in de ACC …

ALLE WEDSTRIJDEN AFGELAST

Wedstrijden zijn nog steeds, simpelweg verboden

De wedstrijden van de Amsterdamse Cross Competitie worden georganiseerd door de verschillende wielerverenigingen in de regio Groot-Amsterdam. Allemaal verenigingen die zijn aangesloten bij de KNWU en dus ook de richtlijnen van de KNWU volgen.

HOE VERDER?

We blijven in contact met de verschillende wielerverenigingen. Maar – net als tijdens ons voorgaande bericht – is alles nu nog onzeker. En dat zal je ook nu, ongetwijfeld begrijpen. Want dat is niet alleen het geval bij de Amsterdamse Cross Competitie.

We hopen dat er tegen eind januari en/of in februari toch nog gecrosst mag en kan worden. Enkele verenigingen zijn voornemens om – als het weer kan en mag – alsnog een cross-wedstrijd te organiseren.

Als dat het geval is betekent dit, dat er wellicht tóch nog een – hoewel zeer verkorte – Amsterdamse Cross Competitie kan worden verreden. Als je een nieuw rugnummer hebt besteld, blijft die dus nog even in de wacht.

Voor nu is het gewoon afwachten. Natuurlijk houden we je op de hoogte van wijzigingen.

Blijf ondertussen gewoon doorrijden en doortrainen. Natuurlijk met voldoende afstand. Maar dat spreekt voor zich.

Categorieën: Uncategorized