Onder een heerlijk herfstzonnetje, bij een temperatuur waarbij je niet overmatig zou zweten en bij een parcours dat door de meester-parcoursbouwers van FC De Trappist was uitgezet, hoorden de we de renners al van verre zuchten. Eindelijk, eindelijk was het weer zover … we konden weer crossen 😃

Zelden was de hunkering zo sterk als na ‘Het Grote Cross-loze Tijdperk’. Waar voorheen nog wel eens ‘Groundhog Day’ de renners bekroop; een zekere achteloosheid, routine, vanzelfsprekendheid leek op te steken, was nu alles weer nieuw! Waar in Het Grote Cross-loze Tijdperk een enkeling haar cross-woede pleegde bot te vieren bij de cross-tijdritten op Sloten, stonden er nu weer tegenstanders in het veld.

Sommige tegenstanders waren ouder geworden en schoven een categorie op, andere tegenstanders bleven waar ze waren en zagen anderen vertrekken. Sommige tegenstanders waren moeder geworden en pakten de draad weer op, andere tegenstanders werden vader en zochten nieuwe uitdagingen. Weer andere tegenstanders waren twee jaar ouder geworden en vochten tegen de jaren en grijze haren, andere tegenstanders zagen dat hun kuiten en dijbenen waren gegroeid en daarmee hun kansen.

Velen hadden nog een jaartje door gespaard voor een nieuwe fiets, anderen kozen voor beproefde technieken. Sommige tegenstanders waren van trainer veranderd, anderen dachten dat je ook teveel kan trainen (geldt natuurlijk niet voor de cross).

Maar hoe dan ook, iedereen wilde graag!

Ikzelf moest moest wegens voorbereiding op eigen koers het verslag doen op flarden van informatie en observaties uit de ooghoeken; hierbij daarom onevenredig veel aandacht voor enkele beroemde namen.

Bij de vrouwen ging Elleke Claessens er als een speer vandoor en nam meteen afstand: Vóór Het Grote Cross-loze Tijdperk zou ze die positie zeker niet hebben afgestaan, maar tijden veranderen en ze werd uiteindelijk voorbijgestreefd. Verwacht wordt dat ze één en ander in de volgende crossen zal rechtzetten.

Bij de mannen 45- reed Dylan Groenewegen de hele tijd op kop. Normaal doet hij dat alleen de laatste 10 meter. Achter hem werd een strijd op leven en dood gevoerd. Bedenk hierbij wel: Cross is een vriendelijke sport.

Bij de mannen 45+ won voor het eerst in eeuwen niet Ron Vroom. Hij startte niet, dus schoof iedereen een plekje op. Overigens hoopte de winnaar dat hij hem in een man tegen man gevecht wel zou hebben verslagen. Uit de koers viel nog te melden dat een achterblijver zich na vriendelijk verzoek opzij te gaan, zich sierlijk in het zand liet vallen. Hierbij werden over en weer beleefdheden uitgewisseld en de ter aarde gestorte moedigde zijn tegenstanders vervolgens hartstochtelijk aan 👊🏻

Bij de nieuwelingen stond het neusje van de zalm van de Nederlandse cross-wereld aan de start. De rest hield zich schuil in wedstrijden elders in het land. Als ze wel hadden meegedaan, zou dit waarschijnlijk niets hebben uitgemaakt.

Bij de jeugd B reden meerdere tegenstanders die ook vóór Het Cross-loze Tijdperk al een reputatie hoog hadden te houden. Wij kenden Max Baars al, maar als de uitslagen bekend zijn zullen de andere namen hun verdiende aandacht krijgen.

Bij de jeugd A was voor alle tegenstanders alles altijd al Het Cross-loze Tijdperk. Wij weten van lang, lang geleden wat zij nu doormaken: hun eerste echte cross! Wauw!

Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en komst. Tot volgende keer bij Wieler Vereniging Amsterdam op Sportpark Sloten, Amsterdam!

UITSLAG

FOTO’S

Deze eerste ACC ronde maakte Dick Visser natuurlijk weer een serie fraaie fietsfoto’s. En hoewel hij deze keer de camera van zijn telefoon moest gebruiken, zijn de foto’s onmiskenbaar van zijn hand. De foto’s die Dick heeft gemaakt, vind je op photos.app.goo.gl/UgwyYRgeWAy1chy3A.

En ook Hans Steekers was weer van de partij. Ook Hans maakt altijd gave foto’s. De foto’s van Hans vind vind je op zijn Facebook.

We zijn blij dat ook Kristel Nijssen, zondag weer van de partij was. ook Kristel heeft een hele serie fraaie foto’s gemaakt. De foto’s die Kristel heeft gemaakt, vind je op myalbum.com/album/CoMjJSchs7VF.

Tenslotte heeft Klaas Fopma foto’s gemaakt met de camera van Rinus. Daarom staat Rinus’ naam bij deze foto’s: photos.app.goo.gl/J4VBhybhuQeX88q16v.

Categorieën: Uncategorized