Een wijze crosser, die de verschillende stadia van ploeteraar tot grootmeester (GreatMaster) heeft doorgemaakt, vertelde dat hij de cross van Excelsior vroeger zou hebben bestempeld als ‘een zinloze moddercross’. Maar honderden crossen verder is het ‘Sturen met Betekenis’ geworden. Zo zie je maar hoe dom crossen tot wijsheid leidt. Hierover later meer.

 

Meer urgente zaken: Ron Vroom is net 59 jaar geworden! Maar helaas staat zijn hoofd niet naar crossen en dat heeft te maken met de gezondheid van zijn dochter. (Het gaat iets beter). Voor zijn verjaardag vraagt hij zijn vrienden en bekenden een donatie te doen voor Stichting Gilat. Zij verzorgen theatervoorstellingen in kinderziekenhuizen. Hierbij een link naar de facebookpagina van Ron waar je hem kunt feliciteren en je een donatie kunt doen.

De cross van Excelsior werd dus gehouden in de Waarderpolder. Hier zijn ze in 1862 begonnen met droogmalen en het begint al aardig op te schieten. Maar desondanks wisten de parcoursbouwers nog wat natte stukken te vinden die de renners steeds voor de keuze stelden: ‘ Ga ik lopen, fietsen, of schrijf ik een brief naar de gemeente??!!!’

Maar murw gebeukt door de ACC, RIVM, KNWU, MyLaps, Strava legden de crossers het hoofd in de schoot van Excelsior en maakten er weer een fantastisch cross-spectakel van. De zuigende modder maakte van iedere centimeter een strijdtoneel en elke overgeslagen training werd gevoeld, want inhoud is wat hier telt!

De foto’s!

FotoKristel

Dick Visser

Categorieën: Uncategorized