Het is geprobeerd: broedseizoen uitstellen, clubkampioenschappen cancellen, NK deelnemers massaal besmetten, polders leegpompen maar helaas, de ACC 2021-2022 is ten einde. Maar wat zijn we dankbaar dat we tot en met 12 december totaal toch negen (!) crossen hebben kunnen rijden! Alleen Uithoorn en DTS vielen uit. Maar Uithoorn is inmiddels een vermaard trainingscentrum en DTS had de eer een landelijke jeugdwedstrijd te organiseren. 

Het was met de billen knijpen, lock-down/ geen lock-down, kantine dicht, geen afspuitplek? Iedereen weg na de koers, geen toeschouwers. Met kunst en vliegwerk en de nodige afstandsmaatregelen hebben de vrijwilligers van de wielerverenigingen honderden enthousiastelingen de kans gegeven hun cross-ei te leggen!

Jongens en meisjes die voor het eerst gingen crossen (daar zitten vast een paar toekomstige wereldkampioenen tussen), prof’s die voor hun eigen plezier (maar ook dat van hun aanbidders) hun gezicht kwamen laten zien en met de ‘krabbers en prutsers’ bespraken welk bandenprofiel moest worden gestoken en welke bandenspanning (1.3 of 1.4 bar?).

Masters 60+ die noooooit zullen stoppen met crossen, herintreders en wegrenners voor wie het gewoon gezellig is (en die weten dat het de allerbeste voorbereiding is voor het wegseizoen want wáááááár leer je nu beter sturen, acceleren, afzien en vallen dan in de ACC???

En het materiaal werd ook weer getest: er braken kettingen, schijfremmen piepten en schreeuwden, banden scheurden, latex spoot er er uit, tubes rolden af, frames scheurden en we konden de introductie van de ultra-nauwkeurige elektrische bandenpomp aanschouwen. (1.35 bar of 1.40 bar).

De Prijzen!

Helaas, helaas, helaas. Door eerder genoemde redenen is het niet gelukt een afsluitende cross te organiseren. En natuurlijk zou dat voor de nodige verschuivingen in het klassement hebben gezorgd (de schrijver dezes zou zeer waarschijnlijk nog een plekje zijn gedaald) maar het punt is gezet. Geen afsluitende ACC-cross.

Hier de klassementen!

Jeugdrenners: Voor de jeugdrenners die vijf races of meer hebben meegedaan heeft de ACC voor iedereen een beker! En de Nieuwelingen krijgen een geldprijs, dit gaat nog geregeld worden.

Senioren: Natuurlijk had de ronde miss iedereen persoonlijk de bekers en medailles overhandigd. Maar omdat er geen sluitingsrit is gaat dat niet gebeuren. Dat betekent voor alle senioren: Eeuwe Roem! Maar geen prijs! Geen huldiging! Helemaal niks! 

Nog een paar belangrijke dingen, ter voorbereiding op de  ACC 2022 – 2023:

  1. Fiets helemaal nalopen: is de ketting nog goed? Lopen de kabels nog lekker? Balhoofd, bracket, wiellagers, remblokjes? Want anders sta je eind september weer in de rij bij ZAAF De Mobiele Wielerspecialist en dan is het maar de vraag of je op tijd geholpen kunt worden. (Hij moet ook trainen!)
  2. Of maak op tijd een afspraak bij Beekhoven, de Giant Store, voor een fijn nieuw crossertje! 
  3. Als je hiervoor je hypotheek moet ophogen kan je altijd terecht bij Schölvinck en Jager Notarissen.
  4. En als je er in de zomer een beetje verzorgd bij wilt rijden maar toch betaalbaar, moet je echt bij Reessjurts zijn. 
  5. Trainen, trainen en trainen. Criteriums en klassiekers rijden en MTB-en schijnen ook goed te zijn om de cross-conditie op peil te houden.

Nu nog even de vorm vasthouden want het is alweer bijna oktober!

Een fijne, sportieve en gezonde zomer toegewenst iedereen, en nogmaals dank, dank, dank aan alle deelnemers en vrijwilligers!

De Organisatie

Categorieën: Uncategorized