Het was vier graden celcius, het motregende en er stond een zuidwestelijke wind, kracht 5. Uit de richting van Ouderkerk aan de Amstel kwamen langs de waterlijn vier dames  aangelopen. Voorop een dame op blote voeten in badpak, gevolgd door drie dames op zwarte zwemschoentjes in bikini. Aangekomen op de plek waar ze iedere zondag het water ingaan, zwaaiden ze wat met hun armen en deden wat kniebuigingen. Toen de doorbloeding goed op gang was gebracht stapten ze tot hun middel het water in, zetten zich af en zwommen de Ouderkerkerker Plas op. Na een slag of twintig keerden ze om en zwommen  terug naar het strand. De voorste zwemster keek om naar haar vriendinnen en riep wat zenuwachtig:

‘Het is dus toch hier, van dat bordje!’
‘Dat zei ik toch!’
‘Ik dacht dat het iets was over Hulst’.
‘Hulst?’
‘Ja, Matthieu.’
‘Matthieu van Hulst?’

De vrouwen stopten  met zwemmen en al watertrappelend keken ze naar de vloedlijn waar de een na de andere overgeconcentreerde crosser zich recht op hun af een baan door het zand ploegde. Geen van de crossers had ook maar een vermoeden van wat zich recht voor hun ogen afspeelde.

‘Cyclo-cross, veldrijden. Matthieu van der Poel rijdt vandaag zijn eerste cross. Dat is dan hier!’
‘Alsof ze alleen maar in Hulst crossen.’
‘Dan had je toch kunnen zeggen dat ze hier ook crossen?’
‘Jeetje! Jij was zo zeker van jezelf dus ik dacht ze zal wel gelijk hebben’.
‘Hé, ik wil eruit. Opschieten! Koud!’ riep de achterste watertrappelaarster. ‘En ik wil om drie uur thuis zijn want ik wil Matthieu zien’.
‘Matthieu? vroeg de derde.
‘Matthieu van Hulst’, zei de tweede.
‘Ja leuk hoor. Maar die cross is al begonnen want v-v-vanmiddag B-b-belgië – Ma-ma-rokko.’
‘We zwemmen iets naar rechts, gaan we er daar uit.’

Als de crossers na het rulle zand de waterlijn hebben bereikt, trekken ze zich weer op gang om bij het volleybalveldje weer naar het gras terug te ploegen. Er ìs een ideale lijn, en wie die vindt kan zo 30 meter uitlopen op zijn achtervolger. Dan over schelpenpad naar zand langs het restaurant. Kan je ontdekken waar je maximale hartslag ligt. Want ook Dylan Groenewegen komt aan het einde van de strook bijna tot stilstand. Hij wint nipt.

UITSLAG

De volledige competitiestand tot nu toe, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

FOTO’S EN ZO

Dick Visser maakte een serie heel fraaie fietsfoto’s. De foto’s die Dick heeft gemaakt vind je op dickvisser.nl/photos/acc/2022/07.

Zodra we meer foto’s krijgen, voegen we die toe aan dit bericht.

Categorieën: Uncategorized