Als mobiele fietsenmaker heb ik altijd mijn werkplaats bij me. Ik heb kettingen, tandwielen, remblokjes, kortom: alles wat slijt kan ik on-the-spot vervangen. Toen ik vandaag aankwam bij ’t Twiske en het rondje had verkend heb ik gauw nog even de remblokjes van mijn schijfrem vervangen: wiel eruit, blokjes eruit, doekje door de remklauw gehaald, beetje olie op de zuigers gespoten en héél voorzichtig de zuigers teruggeduwd. Ondertussen een beetje in de remgreep geknepen om te voelen dat ze soepel bewogen. Nog een keer een doekje er doorheen gehaald en verse blokjes erin. Wiel terug, even draaien. De schijf liep nog vrij dus ik hoefde niks bij te stellen.

Ondertussen maakte ik mij wel wat zorgen over de lucht: er plakte een kakelverse hondendrol op mijn frame. Tijdens het verkennen was een nattige drol aan mijn voorband blijven plakken, die vervolgens werd losgelaten om tegen het frame aan te worden geslingerd. Ik rook snel ook even aan mijn werkhandschoenen maar die waren nog fris. Dus heel voorzichtig tilde ik de fiets uit de bakwagen en heb toen met wat gedroogd gras de poep er afgeveegd. En mijn voorband heb ik driftig door het gras gehaald opdat hij weer vrij van shit was.

Toen was het koers. En wat voor één! Het begin was spectaculair èn dramatisch met een tussenstuk waar zowel de deelnemers als het parcours reliëf kregen. Renners en boomwortels stegen boven zichzelf uit, trappen, zand en oneindig meanderende grasstroken die eindigden in een adembenemende apotheose. Alleen toen Mylaps werd geraadpleegd bleek hiervan niets terug te vinden. Op mijn plekje stond de naam van degene die achter mij was gefinisht en mijn naam stond in de lange lijst van DNF-ers. Ik had blijkbaar toch niet meegedaan.

Maar de ontgoocheling die zich bij het raadplegen van Mylaps van mij meester maakte lag natuurlijk nog ver in de toekomst.

Dus na mij in winterkleding te hebben gehesen ging ik opgewekt terug naar het parcours om bij de categorie 45- te gaan kijken. Dat was een wedstrijd waar de jongste deelnemer vijftien was. En hij won 😊

VERSLAG VAN NH SPORT

UITSLAG

De volledige competitiestand tot nu toe, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

FOTO’S EN ZO

Hans Steekers maakte weer een paar fraaie fietsfoto’s. Je kunt de foto’s van Hans vinden op zijn Facebook.

Zodra we meer foto’s krijgen, voegen we die toe aan dit bericht.

Categorieën: Uncategorized