In de sport maak je van alles mee en kan je van alles zijn. En als er één plek is waar dat samenkomt, is dat de Amsterdamse Cross Competitie. Spreek dat maar eens langzaam uit: ‘De Amsterdamse Cross Competitie.’

Er rijden trimmers op gympies op een te kleine mountainbike om er hun ultieme koerservaring te beleven en profs die eerst drie uur omrijden, de wedstrijd rijden – om door een talent van 15 te worden verslagen – en dan weer twee uur naar huis fietsen. Er zijn de eeuwige beloften die stilletjes hun hoop op een profcontract hebben opgegeven, maar ieder jaar met het mes tussen de tanden door blijven koersen. ‘Ik stop als ik 60 ben’.

En de jeugdrenners die dag in dag uit rondjes fietsen om de speelplaats of in Uithoorn, Amsterdam Noord, Ouderkerk, Spaarnwoude, Wormerveer op donkere avonden onder kunstlicht hun trainingen afwerken. Dromen, spelen en afzien want uiteindelijk worden we allemaal weer warm.

Sport verbroedert, in sport maak je vrienden, in sport zie je dat iedereen hetzelfde is. Vrouw, man, jongen, meisje en alles wat er tussen inzit. Oud en jong en alle kleuren van de regenboog. En mis je nog een kleurtje of lettertje van het alfabet? Ga op zoek en nodig ze uit! Want crossen is een veilig, veelkleurig en inclusief voorbeeld voor de sport!

Lieve mensen, bedankt voor weer een mooi crossjaar en op naar het volgende!

UITSLAG


De volledige competitiestand tot nu toe, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

Mylaps: results.sporthive.com/events/PC2082698

FOTO’S EN ZO

Hans Steekers maakte weer een paar fraaie fietsfoto’s. Je kunt de foto’s van Hans vinden op zijn Facebook.

Ook Kristel Nijssen heeft weer veel crossers op de gevoelige plaat vastgelegd. De foto’s van Kristel kun je vinden op myalbum.com/album/UGW3GJvLTTuW.

Nieuwkomer fotograaf Amanda Crow maakte ook fraaie fietsfoto’s. Haar foto’s vind je op drive.google.com/drive/folders/1_vunqZghoQaCesjzANrMCVmzJJdYfp08.

Categorieën: Uncategorized