Spaarnwoude was zwaar. Zwaar door de hoogteverschillen, zwaar door de zompige modder, zwaar door de tegenstanders en zwaar door zomertijd / wintertijd. Verstoorde bioritmes. Een uur te laat naar bed, een uur te laat op. Allang licht als je opstaat. En het vooruitzicht dat het om vijf uur ‘s middags al weer donker wordt.

En het idee dat dit allemaal komt door de oorlog in het Midden-Oosten in 1973, waardoor we geen olie meer kregen. En dat we energie moesten besparen.

Dertig jaar dáárvoor was er ook zomer-wintertijd, toen was het híer oorlog. Toen werden er 60.000 Amsterdammers vermoord. Hier lijkt het nu ook soms oorlog, als je de sociale media mag geloven.

Make cross, not war.

UITSLAG

De volledige competitiestand tot nu toe, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

FOTO’S EN ZO

Dick Visser maakte een serie heel fraaie fietsfoto’s. Je vindt ze op dickvisser.nl/photos/acc/2023/03Ook Vincent Engel (@elevenspeedloservincent – die je vast wel kent van zijn foto’s voor (onder andere) Rapha Amsterdam), maakte bijzonder fraaie fietsfoto’s. De foto’s van Vincent kun je zien op photos.app.goo.gl/2qQsjwM3yxAnPtHK7. Daarnaast maakt Cyril (@serialcee) ook een heel aantal fraaie fietsfoto’s. Zijn foto’s vind je op photos.app.goo.gl/12oPKWjp9TY6kWm89. En de foto’s van ‘nieuwkomer’ SeeYou Pictures Preijer vind je op zijn Facebook. Tenslotte was ook Wouter de Jong (@wdj1803) met zijn camera bij de cross. Zijn foto’s kun je terugkijken op photos.app.goo.gl/Ap9bT12T9MAcj6PT9.

Zodra we meer foto’s krijgen, voegen we die toe aan dit bericht. Heb je zelf gave foto’s online? Deel dan een link met ons via het contactformulier.

Categorieën: Uncategorized