Je kent het wel: Je pakt een plank, je meet hem af en je zet er met een een lineaal een perfecte, loodrechte streep op. En als je de plank hebt doorgezaagd is er gebeurd waar je bang voor was. Scheef. Gerard zou zeggen: “JE MOET DE ZAAG HET WERK LATEN DOEN.” “Ja Gerard, ik weet het.” Ok, nog een keer dan. Nog een plank. Nog een perfecte streep. Ik denk aan Gerard. Ik zet de zaag op de plank en haal hem heel zachtjes naar me toe. Adem uit. Eerste deeltje van de snede. Ik til de zaag op, zet hem opnieuw neer. Adem in, adem uit. Ik haal weer naar me toe, mijn ogen zijn gericht op de zaagtanden en het hout. IK DOE HELEMAAL NIETS! De zaag doet het. Ik kijk hoe de zaag zaagt. IK LAAT HET LOS! En verdomd als het niet waar is.

Gerard is timmerman. Maar hij is ook trainer van een crossteam. Ik train wel eens mee. En dan sta ik boven aan een dijk. En dan kijk ik naar beneden en zie tien jonge honden m/v/x zich naar beneden storten en dan schreeuw ik van binnen “DIT HEB IK NOG NOOIT GEDAAN EN IK WORD ZESENVIJFTIG EN DIT GA IK NOOIT DOEN, IK WIL NIET DOOD!” en dan zegt Gerard heel rustig “Hup Pierre, gewoon de fiets het werk laten doen”.

Van binnen davert het maar ik ben gehoorzaam. Gehoorzaam aan Gerard en gehoorzaam aan de fiets. De fiets kan het, de fiets doet het, de fiets is de baas. EN HET GAAT! Nog een keer! En weer die daver in het lijf. Weer die angst. Weer die onpeilbare diepte. Niemand wil dood. Maar altijd is daar die fiets.

UITSLAG

De volledige competitiestand tot nu toe, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

FOTO’S EN ZO

Dick Visser maakte een serie heel fraaie fietsfoto’s. Je vindt ze op dickvisser.nl/photos/acc/2023/04Ook Kristel Nijssen maakte weer fietsfoto’s. De foto’s van Kristel kun je zien op myalbum.com/album/9WuBzYPbz6Qq (45+) en myalbum.com/album/pyQagohg4pPW (45-). Amanda Crow had volgens eigen zeggen haar ‘goede lens’ meegenomen. Het resultaat van deze lens kun je zien op drive.google.com/drive/folders/18dSet5w_iTPg26qk8GiCEEv_e0J4D_PE. Tenslotte legde Wouter de Jong ook weer veel crossers vast op de digitale, gevoelige plaat. Zijn selectie vind je op photos.app.goo.gl/9XBy1UQ6iRBnTZpR7.

Zodra we meer foto’s krijgen, voegen we die toe aan dit bericht. Heb je zelf gave foto’s online? Deel dan een link met ons via het contactformulier.

Categorieën: Uncategorized