In deze tijd van verkiezingstrijd hoor je te pas en te onpas de term innovatie vallen. Innovatie is dan altijd een oplossing die nog moet worden bedacht voor een groot niet-oplosbaar maatschappelijk probleem. Dus we verzuipen al meer dan vijftig jaar in de stront (tot de schijt ons doodt) maar vanaf nu gaan de boeren met innovatie het mestoverschot (stikstof) oplossen. Of we bouwen kerncentrales waarvan we met innovatie het kernafval wegwerken. Of we gaan door innovaties efficiënter minder geld uitgeven. Dat geld hoeven we dan niet meer van de rijken af te pakken en die hoeven dan niet Nederland uit te vluchten. Scheelt weer een heleboel economische vluchtelingen!

En ook in de Amsterdamse Cross Competitie is het tijd voor innovaties! Starten in het zand! Het was de bedoeling dat het peloton zich bij de start lopend op het mulle zand uit de voeten zou maken. Uit stilstand uit het zand wegrijden is niet te doen. Maar omdat we door het veranderende klimaat (het gevolg van innovaties als de stoommachine, verbrandingsmotor en bio-industrie) al twee maanden regent, was het zand niet mul. Hier was het probleem de oplossing. Op zich ook heel innovatief.

UITSLAG

De volledige competitiestand tot nu toe, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

FOTO’S EN ZO

Dick Visser maakte een serie heel fraaie fietsfoto’s. Je vindt ze op dickvisser.nl/photos/acc/2023/05. Ook Wouter de Jong heeft weer veel foto’s gemaakt Zijn selectie vind je op photos.app.goo.gl/BDoM6tcg8zRezYh17.

Zodra we meer foto’s krijgen, voegen we die toe aan dit bericht. Heb je zelf gave foto’s online? Deel dan een link met ons via het contactformulier.

Categorieën: Uncategorized