De Amsterdamse Cross Competitie is er voor iedereen; voor renners met een startlicentie tot aan World Tour renners. Natuurlijk wil de organisatie niemand voortrekken of wegjagen. Competitievervalsing wordt zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom hebben we er voor gekozen om renners met een prof-licentie – dus vanaf continental niveau – een plaats te geven op de eerste startrij. Want als deze renners vertrokken zijn, worden ze nooit meer ingehaald door de renners van lager allooi die het ACC peloton vormen. Want ACC deelnemers hebben gewoon minder tijd om te trainen.

Als je de profs achteraan laat starten, kan het gebeuren dat ze uit beleefdheid héél voorzichtig mensen gaan inhalen en dan vierde – of zo – worden. Dan loopt de nummer 3 (ACC deelnemer) ineens 2 punten uit op de nummer 5 (ook ACC deelnemer). Dat is klassement-technisch natuurlijk super balen.

En met een Word Tour renner aan de start komt de Amsterdamse Cross Competitie mooi ook af en toe in de krant en op tv! Dat vinden de sponsors dan weer fijn 😉👊🏻

BROEDERTWIST

Zie hieronder een voorbeeld van het bovenstaande in de video van NH Sport over de broedertwist tussen Nils Eekhoff (Team DSM) en zijn jongere broer Lars.

 

Categorieën: Uncategorized