Voor de start van cross gonst het van opwinding: MvdP maakt zijn opwachting in Herentals. En de grootste vraag is natuurlijk hoe lang zijn witte regenboog schoenen schoon zullen blijven. Na twee bochten zijn ze al vies. Maar de rest van de koers is nog makkelijker te voorspellen.

Spannender is het bij de ACC 45+ waar SvdP na een kort ziekbed weer is opgelapt, net als zijn fiets. De plaatselijke wielerspecialist had hem na vier (!) DNF’s verboden nog één keer zelf te gaan zitten prutsen aan zijn prachtige vintage Ridley X-Night. Dus nu ketting mét quicklink, tevens een nieuwe derailleurpad én nieuwe derailleur. En de tubeless bandjes ietsie harder om burps te vermijden. Immers, de anders vloeiende bochtentechniek van De Kogel van Zuidoost is behoorlijk hoekig geworden. Overigens heeft SvdP in het verleden ook een paar keer in de cross zijn plaktubes van de velg weten te wringen, dus hij weet wat er bedoeld wordt.

Ik voeg mij  bij het in visgraatopstelling verzamelde peloton zie ik tot mijn vreugde SvdP vooraan staan. Hoewel hij wegens gebrek aan punten nog even moet wachten met opstellen zie ik dat als een goed teken. Hij is gretig! Een paar jaar geleden wist hij me bij DTS nog na een gevecht op leven en dood van het podium te houden, nota bene op mijn verjaardag.

Chris fluit, ik ben redelijk goed weg en bij de het viaduct haal ik er al een paar in. Na wat pielen op trap, bergjes en een stuk door diepe modder komt een lange strook zuigend veen. Het eerste stuk fiets ik nog, maar wordt zo hard voorbij gelopen dat ik er de volgende ronde ook ga lopen. En niet alleen hier. De sporen worden steeds dieper en ook de buitenbochten raken uitgesleten. Afspringen, kort draaien en weer opspringen is de beste tactiek. Ik verlang overigens na de tweede ronde een schoenwissel omdat er bij het lopen zand of stenen onder mijn zolen zijn ophoopt waardoor ik niet kan inklikken. Gelukkig schiet na een tijdje fietsen mijn schoen toch weer in het pedaal. Zo niet bij Serge.

Net zo zeker als dat Matthieu op zijn nieuwe schoenen als eerste finisht is het dat SvdP, ook al start hij achteraan, met zijn oerkracht de eerste twintig eindigt. Alleen nu wil het feit dat SvdP géén wereldkampioen is. En geen nieuwe schoenen heeft. Maar oude schoenen. En oude schoenen gooi je niet weg als je geen nieuwe hebt. Maar alles heeft een eind.

“Hoe ging het Serge? Hoeveelste?”

“DNF”

“Nee hè? Fiets?”

“Nee, m’n zolen.”

UITSLAG

De volledige competitiestand tot nu toe, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

FOTO’S EN ZO

Kristel Nijssen maakte weer een serie fraaie fietsfoto’s. Je vindt Kristel’s foto’s op myalbum.com/album/YHUeeS4Sk6kJ. Ook Wouter de Jong maakte weer heel fraaie fietsfoto’s. De foto’s van Wouter vind je op photos.app.goo.gl/PqWR4wSp6sGeTSm17. Ook Amanda Crow stond weer langs het parcours met haar camera. De foto’s van Amanda vind je op drive.google.com/drive/folders/13rtYsqLaKcvDtMlZ5xl6rcLaT1IFbyP0.

Zodra we meer foto’s krijgen, voegen we die toe aan dit bericht. Heb je zelf gave foto’s online? Deel dan een link met ons via het contactformulier.

Categorieën: Uncategorized