Crossers die zijn opgegroeid met Sloten weten dat het er, op een paar plasjes na, altijd droog is, ook na maanden regen. En als je wel eens hebt geholpen met het uitzetten van het parcours weet je het helemaal, het is namelijk geen doen die witte paaltjes in de grond te prikken, want Sloten ligt op een keiharde, waterdoorlatende laag, afgedekt met een laagje klei en wat humus van boombladeren.

Ter vergelijking: bij DTS missen ze ieder jaar een paar paaltjes omdat die door het veen zijn verzwolgen. Daar moet je ongeacht je bandenkeuze lópen; Bij WVA kan je overal fietsen.

Waar wil ik heen? Weet ik iets wat anderen niet weten? Wil ik hier zeggen dat je na maanden regen gewoon op slicks kunt rijden? Of Grifo’s/ Typhoon, of toch de Rhino/ Limus?

Maurice stond op Grifo, John op Terra, Auke en ik op Limus. Maar wel allemaal 33 mm. Dat is eigenlijk best smal, maar dat is de regel bij crossen. Maar de ACC zou de ACC niet zijn als ze er niet moeilijk om doen als je toch op 45mm brede banden start. Dan hebben we het over Rorik. Rorik rijdt op een getunede MTB: Smal stuurtje om niemand dwars te zitten, wegcassette, maar dus wel die brede banden. En daarvan dacht ik: “Dat kan wel eens een dingetje worden vandaag”.

Het punt bij die dunne bandjes op Sloten is dat ze dóór de modder snijden om dan grip te krijgen op de eerder genoemde keiharde, waterdoorlatende laag. Grip, grip, grip. Maar dan heb je de banden van Rorik. Die blijven op de kleilaag drijven, die komen niet bij de keiharde, waterdoorlatende laag en dan doet hij van flip, flap, glibber de glibber. Rorik gaat nog steeds hard maar het kostte hem zoveel extra kolen dat ik hem na een rondje voorbij was. Niet eerder vertoond dit jaar.

Bij de prof’s (45-) trad zowaar De Grote Drie aan. Na het in eerdere crossen in hun eentje tegen de amateurs te hebben opgenomen bonden ze nu met elkaar de strijd aan. Dylan deed een Mathieutje, Victor een Woutje en Nils een Tommetje.

UITSLAG

De volledige competitiestand tot nu toe, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

FOTO’S EN ZO

Kristel Nijssen maakte weer een serie fraaie fietsfoto’s. Je vindt Kirstel’s foto’s op myalbum.com/album/YciZJRZbErTn. Ook Amanda Crow stond weer langs het parcours met haar camera. De foto’s van Amanda vind je op drive.google.com/drive/folders/1AKogBo6b88UHsOgjeHrE5LWHrG0SGiX6.

Zodra we meer foto’s krijgen, voegen we die toe aan dit bericht. Heb je zelf gave foto’s online? Deel dan een link met ons via het contactformulier.

Categorieën: Uncategorized