Als ik mijn fiets uit de bus haal staat daar Jan Repko die Grifo zegt. Ik zeg tegen Bart: “Wat weet Jan daar nou van? Want Jan valt iedere ronde drie keer en zeker met Grifo. Ik heb Limus op 1.3 bar en dat doe ik al het hele seizoen en dat gaat prima want ik word derde in het klassement als ik vandaag uitrij bij de eerste twintig want Auke is er niet.” Bart doet ook Grifo.

Maar het is al twee dagen droog en ze kunnen overal fietsen en dat technische stuk is ook drooggevallen en als ik op safe speel doe ik mijn banden wat harder want vorig jaar had ik hier met mijn tubeless toch een stootlek en als ze harder staan heb ik ook geen risico op een burp. Het is wel koud zeg. Heb ik wel genoeg gegeten, had ik gisteren dan toch maar geen kaasfondue moeten doen?

Ik moet toch maar de Grifo doen en dan doe ik ze op 1.8 bar want dan blijven ze er zeker op liggen en bij het inrijden oefen ik nog een paar keer op mijn start die de laatste tijd wonderwel goed ging. Ik heb het eindelijk te pakken. Er zitten nog wel een paar gladde stukken in het parcours maar bij twijfel kan ik altijd nog lopen. Limus is voor modder en die lange zuigende stukken gras wil je niet met hoog profiel.

Ik moet me goed concentreren op de eerste bocht en ik ga wat naar voren over mijn stuur hangen want dat doet Lars van der Haar ook altijd. Chris fluit en kom ik niet in mijn pedaal en sukkel als 15e door de eerste bocht. Maar op de rechte stukken haal ik alles wel weer bij want ik sta derde in het klassement en rijd al het hele seizoen net harder dan de rest van het peloton. Voor me rijdt Arjan op zijn MTB. Eerst die maar eens voorbij. Maar na de eerste technische passage zie ik dat hij alleen maar is uitgelopen en ben ik aan het battelen met een shirtje dat ik nog nooit heb gezien. In de bochten laat hij me alle hoeken van het parcours zien alleen doordat ik op mijn veel te harde banden voordeel heb op het asfalt kan ik mij van hem los worstelen.

Ik hoor gehijg achter me. Wie is dat nou weer? Ook nog nooit gezien. De renners voor me lopen verder uit. Arjan zie ik aan het einde van de lange grasstrook nog net de bocht omgaan en John heeft al een halve ronde voorsprong terwijl ik hem twee weken geleden nog kon aanraken. De hijger achter me gaat me voorbij. Raar. Ik hijg niet. Ik ben niet eens moe. Ik verzuur niet. Maar iedereen gaat harder dan ik. Ik val door de mand. Ik kan eigenlijk ook helemaal niet crossen. En dat klassement komt omdat Ron niet meedoet. En Michael reed landelijk. Sander is net vader geworden en Nick ging een marathon doen.

Ik probeer harder te fietsen en haal de hijger weer in op het asfalt. Ik moet de bocht dichthouden, hij mag me niet inhalen, straks bij het trappetje moet ik mijn voorsprong vergroten want daar was ik steeds net iets sneller met opspringen en als ik moet sprinten moet ik een voorsprong hebben want ik kan niet sprinten. Er rijdt een achterblijver voor me, ik roep opzij ik ga links, de hijger roept nog één. Rechtsaf over de stoeprand, links de weg op. Nog honderd meter. Ik moet sprinten. Ik blijf zitten, schakel nog een keer. Je moet sprinten in het zadel niet meer schakelen dan maar te licht. Ik hoor iemand achter me hijgen maar hij komt niet dichter en ik trap nog harder. Ik heb gewonnen! 10e. Maar ik heb gewonnen. En gelukkig hebben we de foto’s nog.

UITSLAG

De volledige competitiestand van seizoen 2023, vind je op amscrosscomp.nl/competitie.

FOTO’S EN ZO

Kristel Nijssen maakte weer een serie fraaie fietsfoto’s. Je vindt Kristel’s foto’s op myalbum.com/album/pAraF6vrzLh3. Ook Wouter de Jong stond weer langs het parcours met zijn camera. De foto’s van Wouter vind je op photos.app.goo.gl/3RsmsCU8bvvAJ4Wo9.

Zodra we meer foto’s krijgen, voegen we die toe aan dit bericht. Heb je zelf gave foto’s online? Deel dan een link met ons via het contactformulier.

Categorieën: Uncategorized