We zijn intens verdrietig. Maandag 29 april 2024 is Willard Gerritsen op 60-jarige leeftijd overleden aan gevolgen van prostaatkanker.

Willard was oprichter, organisator en coördinator van de Amsterdamse Cross Competitie van ‘t eerste uur in 2010 totdat hij vanwege z’n ziekte moest terugtreden in 2018. Eerst deed hij dat samen met mede-oprichter Auke Broex, vanaf 2015 met Rinus Cerfontain.

In de begintijd van de ACC was alles nog met de handgeschreven jurering en een simpel spreadsheetje te doen. Maar met groeiende deelnemersaantallen werd dat, samen met ter plekke inschrijven, een te grote en langdurige klus. Voor de meeste verenigingen en ook voor de competitiestandcoördinatoren Willard en Rinus.

Willard, afgestudeerd arts en natuurkundige, stelde voor om zoveel mogelijk te automatiseren, inclusief inschrijving vooraf met Mylaps chips, buiten de KNWU om. “Dat lukt je nooit!” zei een van z’n vrienden, maar dat spoorde Willard alleen maar aan. Langzaam maar zeker bouwde hij een serie gekoppelde spreadsheets voor inschrijving in goede klasse, competitiestand, chipnummer aanpassingen en meer. Daarnaast verzorgde Willard rugnummers via een borduurwinkel om de hoek, was hij vrijwel elke wedstrijd aanwezig om het parkoers te checken, aanwijzingen te geven en te bedenken wat nóg beter kon. Het resultaat mag er zijn; we gebruiken het nog steeds.

Zonder Willard zou de ACC niet zijn wat het nu geworden is. Willard liep daar niet mee te pronken. Hij overlegde liever met Rinus of het goed liep en gaf zijn mening als iemand naar zijn idee te weinig had nagedacht of de regels niet had gelezen.

Met het overlijden van Willard verliest de ACC organisatie een begaafd wielrenner, crosser en wielerliefhebber en bovendien een dierbare vriend.

We wensen Vera, familie en vrienden van Willard kracht om dit onwerkelijke verlies te dragen.

Een mooi beeld van Willard als wielrenner is hier te lezen op de website van WV de Amstel.

 

Categorieën: Uncategorized