WTC De Amstel is gevestigd in Amstelveen, maar de cross die wordt georganiseerd vindt plaats in het recreatiegebied aan de Ouderkerker Plas.

Parkeren

Uitsluitend op de Grote Parkeerplaats van het recreatiegebied.
Daar gaat ook het parcours langs. Het is het ca. 200 meter lopen/fietsen naar de inschrijving. Zie het kaartje.

Het parcours zal dit jaar iets anders zijn: je kunt dit zien op bijgaande link(wijzigingen voorbehouden):

De start is bij de ingang van de Watersportvereniging. De finish bij het beheerdershuisje aan de plas. Via asfalt komen de renners op de rotonde, waarna men het veld in draait met een paar technische stukjes. Dan wordt er overgestoken naar het strand. Het laatste stuk zal mul zand zijn. Vanaf het strandje gaat het met een paar 180 graden bochten naar de dijk waarop tempo gemaakt kan worden. De dijk wordt ook drie keer afgedaald en de verwachting is dat er ook een keer lopend omhoog gegaan moeten worden.

De Jeugd slaat overigens de passage op de Parkeerplaats over en heeft een parcours van ca 1900 meter. De anderen duiken na de dijk duikt de parkeerplaats op met enkele bochten in het veld, maar ook wat langere stukken. Dan wordt er langs de oude finish passage een bocht gemaakt richting het strand met een tweetal balken en technische lusjes. 100 meter voor de finish is er dan nog een allesbeslissende passage op het strandje voordat de finish op het grindpad bereikt wordt. Totale afstand iets meer dan 3 km.

Bij deze cross is er als extra een ‘funcross’ voor de locals en de schooljeugd.