Om te kunnen meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie moet je lid zijn van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én een KNWU Basislidmaatschap of een KNWU Licentie hebben.

Via jouw vereniging heb je waarschijnlijk automatisch een KNWU Basislidmaatschap en/of een KNWU Licentie.

Om te kunnen meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie moet je lid zijn van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én in het bezit zijn van een KNWU Basislidmaatschap of licentie.

Voor de duidelijkheid: alléén een KNWU Basislidmaatschap is onvoldoende voor deelname! Je moet óók lid zijn van een wielervereniging.

Een KNWU Basislidmaatschap en/of een KNWU Licentie is en blijft verplicht voor alle deelnemers aan de Amsterdamse Cross Competitie! Dit alles heeft te maken met verzekeringen en aansprakelijkheden.

In alle gevallen geldt: Doe jezelf en de organisatie een plezier en regel bij de formaliteiten op tijd; zorg ervoor dat je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én dat je een KNWU Basislidmaatschap en/of KNWU Licentie hebt ,voordat je afreist naar een cross! Ter plekke valt niets te regelen!

* Onder wielervereniging wordt verstaan: een wielervereniging die is aangesloten bij de KNWU, een wielervereniging die een ACC-cross organiseert óf een buitenlandse wielervereniging. Als je bij jouw aanmelding niet kunt aantonen dat je lid bent van een wielervereniging, dan kun je helaas niet meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie.

Als je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging, staat dat op je KNWU lidmaatschapskaart en/of licentie. Hiermee toon je aan dat je lid bent van een wielervereniging. Mensen met een buitenlandse licentie kunnen ook op deze manier deelnemen.

Staat op je KNWU lidmaatschapskaart (nog) niet dat je lid bent van een wielervereniging (omdat je bijvoorbeeld de kaart al had vóórdat je lid werd), dan is het aan jou om aan te tonen dat je wél lid bent van een wielervereniging. De mensen aan de inschrijftafel zijn over het algemeen geen rechercheur; zorg dus dat je bewijsstukken hebt die boven alle twijfel verheven zijn.

Ook al is jouw situatie heel erg uniek, uitzonderingen worden niet gemaakt.