Om te kunnen meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie moet je lid zijn van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging* of lid van van FC Trappist én een KNWU-startlicentie of wedstrijdlicentie hebben.

 

Om te kunnen meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie moet je lid zijn van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én in het bezit zijn van een KNWU start- of wedstrijdlicentie.

Voor de duidelijkheid: alléén een KNWU-lidmaatschap via je club is onvoldoende voor deelname per 2021!

Een KNWU-lidmaatschap èn een KNWU- start- of wedstrijdlicentie is m.i.v. 2021 verplicht voor alle deelnemers aan de Amsterdamse Cross Competitie! Dit alles heeft te maken met verzekeringen en aansprakelijkheden.

 

In alle gevallen geldt: Doe jezelf en de organisatie een plezier en regel bij de formaliteiten op tijd; zorg ervoor dat je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én dat je een KNWU-licentie hebt, voordat je afreist naar een cross! Ter plekke valt niets te regelen!

* Onder wielervereniging wordt verstaan: een wielervereniging die is aangesloten bij de KNWU, een wielervereniging die een ACC-cross organiseert óf een buitenlandse wielervereniging. Als je bij jouw aanmelding niet kunt aantonen dat je lid bent van een wielervereniging, dan kun je helaas niet meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie.

Als je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging, staat dat in je mijnKNWU.nl. Mensen met een buitenlandse wielerlicentie kunnen deelnemen door hun pas te overleggen.

Het is aan jou om aan te tonen dat je lid bent van een wielervereniging. De mensen aan
de inschrijftafel zijn over het algemeen geen rechercheur; zorg dus dat je bewijsstukken hebt die boven alle twijfel verheven zijn.

Ook al is jouw situatie heel erg uniek, uitzonderingen worden niet gemaakt.