We vroegen Jelle Boonstra (WTC De Amstel) – winnaar van de eerste ronde bij de Nieuwelingen – na afloop van de wedstrijd, wat hij nu zo leuk vindt aan crossen. En wat hij vond van de eerste cross van het seizoen.

Lees hieronder Jelle’s reactie …

Twee jaar geleden ben ik begonnen met crossen en wist eigenlijk niet wat ik ervan moest verwachten. Mountainbiken had ik al wel eens gedaan en vond ik al heel leuk.

“De Amsterdamse Cross Competitie is een super leuke competitie waar iedereen aan kan meedoen. Of je nu wint of niet.”

Crossen is super afwisselend, technisch en lekker ploeteren door de plassen en modder, maar vooral ook veel plezier hebben. Vorig jaar ging het al super goed en heb ik de Amsterdamse Cross Competitie bij de jeugd gewonnen.

Dat ik nu in Nieuwveen ook won was wel een verrassing, omdat ik nu als eerstejaars Nieuweling meedoe.

Ik hoop natuurlijk op nog meer mooie uitslagen, hoewel ik misschien niet alle wedstrijden kan meedoen. Ik combineer in de winter namelijk schaatsen en crossen en dat is soms wel lastig met de planning omdat ik beide sporten erg leuk vind.

Het enige nadeel van het crossen is misschien wel het schoonmaken van je fiets. Hoewel … als die er daarna weer blinkend uitziet, is dat ook wel weer mooi 🙂

Categorieën: Uncategorized