Elke week vragen we een winnaar wat zij van de Amsterdamse Cross Competitie vinden. En hoe zij hun wedstrijd hebben beleefd.

De race in de 40- categorie bij ZWC DTS werd gewonnen door Victor Broex, die – net als Viego Tijssen – bij WTC De Amstel rijdt. We vroegen ook aan Victor hoe zijn wedstrijd ging en wat hij van de ACC vindt.

OP EIGEN TEMPO NAAR DE FINISH RIJDEN

Zondag stond alweer de één na laatste cross van de Amsterdamse Cross Competitie op het programma. Eigenlijk stond voor mij de tweede dag van het team weekend van WPGA op het programma. Maar toen bleek dat het niet mogelijk was om op de weg fietsen door de sneeuwval van zaterdagavond, besloot ik snel richting ZWC DTS te gaan.

“De ACC is voor mij de ideale training om de winter door te komen.”

Bij DTS trof ik een mooi en vooral modderig parcours aan. Direct na de start, kon ik meteen goed naar voren rijden en kwam op kop samen met Niek Voogt. Ik nam meteen de kop over en ben meteen gaan doortrekken.

Niek bleef een lange tijd erg dicht bij mij. Na een paar ronden jojo te hebben gespeeld met Niek, maakte hij in de één na laatste ronde een fout en kon hij niet direct door. Hierdoor was het beslissende gat geslagen en kon ik in de laatste ronde op eigen tempo naar de finish rijden.

DTS had mooi gebruik gemaakt van alle mogelijkheden, om een uitdagend parcours uit te zetten.

Categorieën: Uncategorized