Elke week vragen we een (of twee) winnaar(s) wat zij van de Amsterdamse Cross Competitie vinden. En hoe zij hun race hebben beleefd.

De jeugd B race bij ASC Olympia werd gewonnen door Viego Tijssen van WTC De Amstel. We vroegen Viego hoe hij de race heeft ervaren en wat hij van de ACC vindt …

VIEZE GEZICHTEN, VIEZE FIETSEN: ECHT CROSSEN!

Dit jaar is al mijn derde jaar dat ik meedoe met de Amsterdamse Cross Competitie. Ik geniet er nog steeds van. 

“Dit seizoen heb ik al vier keer mijn handen in de lucht kunnen steken op de finish.”

Van deze vier keren was de overwinning bij ASC Olympia de mooiste. Bij HRC Excelsior en bij ARC Ulysses won ik de sprint en in Nes kon ik goed profiteren van een fout van iemand anders.

Bij ASC Olympia was ik tijdens de regenbui zelf weggereden van de groep. Op dit parcours was dat heel goed mogelijk; het was een zwaar parcours en dat ligt mij wel. De modder en de brug kon ik goed gebruiken voor mijn ontsnappingsplan.

Het parcours was erg leuk door alle elementen die Olympia er in had verwerkt: een boomstam, rechte stukken, bochtjes en een klim.

Halverwege de koers barstte het noodweer los. Hierdoor werd het een echte cross: vieze gezichten, vieze fietsen en modder. Echte crossen vind ik het leukst, omdat hierdoor de parcoursen nóg uitdagender worden.

Categorieën: Uncategorized